troskinti-kopustai

 

 

Bulvės buvo, morkos taip pat. Laikas kitai lietuviškai daržovei – kopūstams, raudoniems.
Kadangi esu burokėlių fanatė (skaniau už burokėlių (kaip šviežių taip ir termiškai apdorotų) patiekalo man nieko nėra), į troškintus kopūstus įdėjau burokėlių. Skonis mmm… !
Šis receptas daugiau tinkantis žiemos šventėms dėl naudojamų kalėdiškų prieskonių. Gaminant namai pakvimpa nuostabiu šventiniu kvapu. Viena iš geriausių šio patiekalo savybių – tai, kad gaminti jį nebūtina tą pačią dieną. Patiekalui pastovėjus parą, skonio savybės atsiskleidžia dar labiau. Tad lieka tik pašildyti ir patiekti. Valgyti galima atskirai arba kaip garnyrą prie mėsos, paukštienos patiekalų. Iš nurodytų kiekių gaunasi pakankamai daug. Gausiai šeimynai užteks kelioms dienoms.
Receptukas:
2 svogūnai
Žiupsnis gvazdikėlių
Ant šaukštelio galo muskato
0,5 kg raudonojo kopūsto
3 obuoliai
2 šv.burokėliai
70 g rudojo cukraus
130 ml obuolių acto
1 cinamono lazdelė
Šaukštas aliejaus
Druskos
Svogūnus supjaustome žiedais ir sudedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Suberiame prieskonius, cukrų, pasūdome ir kepame, kol suminkštės.
Smulkiai supjaustome kopūstą. Obuolius ir žalius burokėlius sutarkuojame.
Dideliame puode sluoksniuojame kopūstus su obuoliais, burokėliais ir kepintais svogūnais. Užpilame obuolių actu, įmetame cinamono lazdelę, kruopščiai užklojame kepimo popieriumi, tuomet puodą uždengiame dangčiu ir apie 1-1,5 val. troškiname ant viryklės. Jei daržovės atrodo sausokos, įpilame šiek tiek vandens.