Kristina

Gydytoja dietologė Kristina Jasmontienė 

„Super maistas“ – ne naujiena. Tačiau jį vertinčiau kaip mados dalyką. Žinoma, sveikata besirūpinanti mada naudinga. Tik kaip ir visur, taip ir sveikoje mityboje labai svarbus saikas. Jei žmogus imtų vartoti visus sąraše esančius „super maisto“ produktus iš karto, bijau, kad tai nebūtų labai sveika. Mat juose aptinkami dideli tam tikrų medžiagų kiekiai: vitaminų, mineralinių medžiagų. Tad yra tikimybė, jog jų galima ir perdozuoti.
Todėl visuomet reikia prisiminti, kad sveikos mitybos pagrindas – mitybos visavertiškumas ir įvairumas. Jei mes valgysime įvairų maistą, stengsimės bent šiek tiek subalansuoti savo mitybą, tuomet galbūt to „super maisto“ net neprireiks.
Tačiau norėtųsi pasidžiaugti, kad šiame sąraše yra ir linų sėmenys. Jas turime nuo seno ir tikrai galime didžiuotis. Pastarosios čija sėkloms nedaug kuo nusileidžia, o kai kuriais atvejais net pralenkia.
Nereikėtų išaukštinti kažkurio vieno produkto. Svarbiausia rūpintis įvairove ir valgyti visko saikingai. Jei būtų tam tikrų medžiagų trūkumas, žinoti, iš kur jų gauti natūraliu būdu – kodėl gi ne? Tačiau maitintis vien „super maistu“ nereikėtų.

VISAS STRAIPSNIS

Daugiau straipsnių – dietos.lt