Skelbiame 20 procentų nuolaidą Lieknėjimo programoms pas gyd. D. Pipiraitę trims likusioms vietoms lapkričio 15 dieną. Įprasta kaina 350 lt., su nuolaida – 280 lt.

Sudarant Asmenines lieknėjimo programas, taikomos individualizuotos metodikos, nurodymai, neribojantys gyvenimo kokybės, pritaikyti prie visos šeimos: ką, kiek, kada valgyti; kaip, kada, kiek judėti, kaip jausti alkį-sotumą, kaip elgtis svečiuose ir išvykose, kaip išlaikyti svorį. Testuojame metabolizmą MedGem® analyzer įranga, atliekame kūno sudėties tyrimus (T-scan analizė).

Rašykite: info@dietos.lt, “Klausk dietologo”, skambinkite 85 2607300, 8 652 31155 nuo 11 val., skaitykite tinkaraštyje ar pagrindiniame puslapyje http://dietos.lt/slim.

Pasiskaitykite lieknėjimo istorijų

Natalija

 

Niekada nebuvau idealios figūros, visada turėjau viršsvorį.  18 metų svėriau apie 72 kg, 21 metų jau 119 kg. Svorio problemos atsirado dėl neteisingų mitybos įpročių, aplinkos. Šeimoje priimta „sočiai bei skaniai“ pavalgyti, tačiau dažniausiai toks maistas labai koloringas.

Atlikus tyrimus, sveikatos sutrikimų nerado, gydytojų įvardinta viena iš antsvorio galimų priežaščių  - psichosomatiniai sutrikimai.

Antsvorį turiu ir dabar, su kuriuo kovoti sunkiau, negu iš pradžių. Nuo antsvorio priklauso mano psichologinė būsena. Būdavo dienų, kai nenorėjau išeiti iš namų, gėda buvo eiti į svečius, lankyti paskaitas. Taip pat būdavo bloga savijauta, ypač sunku karštomis vasaros dienomis.

Numetus beveik 40 kg žymiai pagerėjo savijauta, tapau žymiai aktyvesnė. Tačiau vistiek jaučiu diskomfortą. Pagerėjo savijauta, bet psichologinių antsvorio priežasčių pilnai atsikratyti dar nepavyko.

Kaip svorį mesdavau iki apsilankymo pas dietologą? Be dietologo pagalbos daugiausiai esu numetusi iki 5 kg, dažniausiai tai budavo badavimas, numesti kilogramai grįždavo labai greitai. Nes po badavimo sekė persivalgymas.

Dietologė buvo tarsi mano paskutinė viltis. Supratau, kad be profesionalios  pagalbos nesusitvarkysiu. Visų pirma padėjo psichologinis  palaikymas, man tiko sudarytas maitinimo planas, buvo nurodytos ir fizinio aktyvumo rekomendacijos. Man buvo atliktas medžiagų apykaitos tyrimas, tai padėjo nustatyti maitinimo plano kaloringumą.

Pas dietologę lankiausi retai. Po pirmųjų apsilankymų padariau 1,5 metų pertrauką ir dabar suprantu, kad dėl šitos pertraukos grįžo 8 kg. Susitikimų metu aptarinėjome pasiektus rezultatus, nustatinėjome tolesnius tikslus, būdus užsibrėžtiems tikslams pasiekti, darėme kūno sudėties tyrimą.

Pradinis mano svoris 119 kg, dabartinis 82 kg. Buvau numetusi iki 74-76 kg per 10 mėnesių. Grįžo apie 8 kg, nes paskutinius 1,5 metų leidau sau labai daug – keptą maistą, saldumynus ir t.t. Nuo pirmo apsilankymo pas dietologę praėjo 2,5 metų. Tikslas dar nepasiektas, norėčiau numesti dar 12 kg.

Ar man buvo sunku? Sunku buvo tik pirmas porą savaičių. Maisto kvapą jaučiau visur ir visada J Po 3-jų savaičių, antro apsilankymo pas dietologę metu, paaiškėjo, kad numečiau 6 kg. Manau, tai buvo geras spyris ryžtingai judėti toliau. Griežtai laikiausi apie 8 mėnesius, nebuvo jokių išimčių (švenčių ir t.t.) Į svečius ėjau su savo maistu. Nuo pat pirmos dienos atsisakiau cukraus, druskos. Nei lašo alkoholinių gėrimų. Kartą į savaitę leisdavau sau 70 g traškučių – tai buvo mažos šventės J

Eiti i sporto salę gėdinausi, tai pakeitė pasivaikščiojimai 3-4 kartus per savaitę po 1,5-2 valandas greitu žingsniu. Ir nesvarbu lyja lauke ar šviečia saulė.  Vasarą  daug važinėjau dviračiu.

Nusistačiau, kad tai ne dieta, o sveikas gyvenimo būdas. Dietologės sudarytas maitinimosi planas, bei kitos rekomendacijos tapo mano įpročiu ir kasdienybe.

Jaučiau azartą, pasitenkinimą. Didžiavausi savimi. Taigi noras numesti dar ir dar buvo stipresnis už bet kokius sunkumus.

Išlaikyti numestą svorį man padeda pasikeitęs gyvenimo būdas. Dabar lankau step aerobikos treniruotes, važinėju dviračiu, mėgstu pasivaikščiuojimus gamtoje.

Tikrai nuo pat pradžių netikėjau savo sėkme. Manau sėkme netikėjau ne tik aš pati, bet ir mano artimieji. Buvau beviltiškoje situacijoje. Psichologiškai buvo labai sunku, juk būdama 21 metų svėriau 119 kg! Pirmo apsilankymo metu savo istoriją dietologei pasakojau su ašaromis akyse. Tačiau pirma konsultacija, bei šilti palaikymo žodžiai įkvėpė pasitikėjimo. Atsirado ryžto ir užsisipyrimo kažką daryti, o ne tik dejuoti.

Lieknėjimo istorijos

Lieknėjimo programos

Rašykite: info@dietos.lt, “Klausk dietologo”, skambinkite 85 2607300, 8 652 31155 nuo 11 val., skaitykite tinkaraštyje ar pagrindiniame puslapyje http://dietos.lt/slim.