Sula – natūralus produktas, pranešantis apie prasidedantį pavasarį. Šiais pramonės laikais retai pasitaiko galimybė išties patikėti, kad produktas natūralus – jo gavybai tikrai nereikalinga sudėtinga technika ar sintezė. Visą darbą padaro gamta.

Dar senovėje sula buvo vertinama kaip pirmas vitaminų šaltinis po šaltos ir sunkios žiemos. Ir ne be reikalo – tai išties unikalus gėrimas savo maistine verte: mažai kaloringas (100 ml apie 2,4 kcal), jame tėra tik pėdsakai riebalų. Oligosacharidų (fruktozės ir gliukozės) kiekis beržų suloje 1-2%, klevų – 2-4 %, todėl klevų sula saldesnė. Suloje yra platus spektras mineralinių medžiagų – magnio, mangano, natrio, kalcio, kalio, geležies, cinko ir fosforo. Savo chemine sudėtimi klevų ir beržų sula panašios.

Manoma, kad sula mažina kraujospūdį, padeda gydyti lėtines peršalimo ligas, tinka sergant anemija, medžiagų apykaitos ligomis (pvz. podagra), ypač padeda esant inkstų akmenligei, varginant pabrinkimams.

Kadangi sula galime mėgautis tik apie mėnesį – nepamirškite pasinaudoti proga ir šį pavasarį.