zana

 

Nors daugelis gydytojų tvirtai teigia, kad nėra jokių moksliškai pagrįstų faktų sulčių pasninko naudai, jie vis dėlto sutinka, kad vartoti daržovių ar vaisių sultis yra kur kas geriau negu praleisti maitinimąsi ar rinktis kokį paskubomis nugriebtą greitą bevertį maistą. Taigi tik tuo atveju, jei sotus ir visavertis maistas dėl kokių nors priežasčių nėra prieinamas, sultys gali tapti geru jo pakaitu. Jei žmogus vis dėlto nusprendžia laikytis sulčių pasninko, jį turėtų prižiūrėti specialistai, ypač jei jis serga vėžiu ar kitomis rimtomis lėtinėmis ligomis. “Sultys gali būti vartojamos iškrovos dieną, kuri gali būti daroma ne dažniau nei kas 10 dienų. Ilgiau vartojant tik sulčių gali pradėti trūkti kai kurių medžiagų. Vienas iš sveikos mitybos dėsnių – įvairumas, kuris reikalingas, kad gautume įvairių būtinų medžiagų. Nėra nė vieno maisto produkto, kuris aprūpintų organizmą visomis medžiagomis. O jų mes turime gauti apie 40”, – aiškina gydytoja dietologė Žana Antonova.

VISĄ STRAIPSNĮ SKAITYKITE ČIA