Kristina

“Kalorijų skaičiavimas reguliuojant svorį yra labai svarbus. Kalorijomis mes įvardiname, kiek energijos iš maisto per dieną gauname. Vizualizacijos metodikų, kad žmogui nereikėtų vien nuobodžiai skaičiuoti, yra įvairių. Pavyzdžiui, ta pati maisto produktų piramidė padeda suvokti, ko ir kiek per dieną reikėtų suvalgyti. Tačiau ji neparodo porcijos dydžio.

Vis dėlto svorio reguliavimui ir sveikai mitybai kalorijų skaičiavimas yra tik viena medalio pusė. Antroji – balansas. Tiksliau – kiek ir iš ko mes tų kalorijų gauname. Jei kalbame apie svorio reguliavimą ir dietas – jos visos remiasi sumažinta paros kalorijų norma. Tik tai nebūna subalsuota mityba, o tik preciziškai sumažintas kalorijų kiekis. Taip kad vien tik kalorijų skaičiavimas kaip svorio mažinimo būdas tikriausiai nebus veiksmingas. Ypač jei kalbame apie ilgalaikę svorio kontrolę.”

Gydytojos dietologės Kristinos Jasmontienės komentaras kalorijų skaičiavimo klausimu iš lsveikata.lt straipsnio “Apie dvi kalorijų skaičiavimo puses (du receptai)”. Visą straipsnį skaitykite čia – lsveikata.lt