struktura_celiulitas

KAS YRA CELIULITAS?

Nenuostabu, kad didesnio kaloringumo maistas, nepakankamas fizinis aktyvumas ir hormoniniai pokyčiai lemia didesnio ar mažesnio celiulito atsiradimą.

Moterų organizme yra maždaug 21-22 milijardai riebalinių ląstelių, tuo tarpu vyrų – tik 17-18 milijardų. Didesnis riebalų ląstelių kiekis moterų organizme reikalingas kaip energijos šaltinis nėštumo laikotarpiu ir klimakteriniu periodu, todėl moterims lipogenezės (riebalų formavimosi) ir lipolizės (riebalų skaidymosi) balansas yra ypač svarbus. Riebalinis audinys susidaro iš riebalų ląstelių, kurios jungiasi į didesnes ląstelių grupes, vadinamas „tinklais“, apsuptas kolageno ir jungiamojo audinio.   O taip vadinamas “apelsino odos” efektas atsiranda dėl tos struktūros pokyčių. Kai riebalų ląstelės tampa per didelės, jos pradeda spausti ir taip sutrikdo kraujo apytaką. Viso to rezultatas – nelygi, grublėta oda.

KAIP SUMAŽINTI CELIULITĄ BEI PROBLEMINIŲ VIETŲ APIMTIS?

Vienas iš efektyviausių būdų, taikomų pažangiausiose pasaulio klinikose – Akustinių bangų terapija. Šveicarų gamintojas Storz-Medical iš pradžių naudojo šią technologiją sąnarių skausmo mažinimui arba inkstų akmenų skaldymui, tačiau atliekant procedūras buvo pastebėta, kad oda, akustinių bangų veikiamose kūno zonose, lygėja ir stangrėja. Akustinių bangų terapija paremta garso bangomis, kurios perduoda energiją į audinius 1500 m/s greičiu nežalodamos jų. Impulsinės bangos padidina ląstelių membranos pralaidumą nesunaikinant jų pačių, tačiau aktyvuojant riebalų metabolizmą ir lipolizę (riebalų skaidymą).

Tyrimų rezultatai parodė, kad sėkmingai taikyti akustinių bangų terapiją galima esant:

-          Celiulitui

-          Jungiamojo audinio silpnumui

-          Odos suglebimui (ypač žąstų, šlaunų, klubų)

-          Sutrikusiam riebalų metabolizmui

-          Norint pagerinti odos būklę po riebalų nusiurbimo operacijos

Žemiau pateikiamas pavyzdys, kaip pasikeitė sėdmenų ir šlaunų būklė po akustinių bangų terapijos, atliktos D-actor®  aparatu.

celiulitas

Skaitykite plačiau apie akustinių bangų terapijos procedūras D-ACTOR® .