Pirmasis dienos valgymas – pusryčiai, iš esmės gali lemti mūsų nuotaiką, veiklumą visą dieną, o bėgant laikui – sveikatą.

Jau žinoma, kad asmenys, neskiriantys laiko pusryčiams, linkę sirgti nutukimu žymiai dažniau nei pusryčiaujantieji. Tai susiję su netolygiu maisto pasiskirstymu dienoje (nepusryčiaujantys valgo gausiau vakare) ir per dieliu kalorijų kiekiu vieno valgymo metu (valgant vieną-du kartus dienoje, suvalgomas per gausus maisto kiekis).

Pusryčiauti reikia per pirmas dvi valandas nuo atsibudimo, gali skirtis pusryčių laikas vieną ir kitą dieną. Pavyzdžiui darbo dienomis pusryčiausime anksčiau, savaitgaliais – vėliau.

Dirbantiems fizinį darbą, pusryčiai gali būti ir gausiausias dienos valgymas. Tiems, kurių darbo diena susijusi su mąstymu, sėdėjimu, įtampa, labiau tiktų maistas turtingas kompleksiniais angliavandeniais, lengvai įsisavinamais baltymais. Puikiai tiks košės, jogurtas su vaisiais, varškė su duonos riekele, rupios duonos sumuštinis ir pan. Net ir labai skubantys turi išeitį: patariama ryte suvalgyti vaisių (tam daug laiko nereikia), o po valandos – dviejų, papusryčiauti.