Pagal naudingų medžiagų sudėtį daržovės priskiriamos skirtingoms grupėms:

  • kopūstinės (baltagūžiai, raudongūžiai, briuseliniai, žiediniai, pekino kopūstai, brokoliai);
  • ankštinės (pupos, pupelės, žirniai, lęšiai, soja);
  • tamsiai žalių lapų (špinatai, gražgarstės,  salotinė sultenė, priklauso ir brokoliai, prieskoninės žolės);
  • tamsiai oranžinės spalvos (morkos, pomidorai, paprikos);
  • česnakinės (porai, česnakai, svogūnai).

Kasdien reiktų suvalgyti po 1 daržovę iš kiekvienos grupės – įvairovė būtų garantuota, organizmas gautų visų medžiagų, kurių reikia. Be to, valgant įvairias daržoves “prasiskiestų” toksinės medżiagos, kurių gali būti daržovėse.

Deja, nėra daržovių, kurios “degintų riebalus“. Tačiau, visos turi skaidulinių medžiagų, kurios užpildo skrandį, dėl to greičiau pasisotinama. Per dieną reikia suvalgyti 400 g (2-3 lėkštes) daržovių.
1/3 daržovių gali būti virtos, troškintos.