VIŠTIENOS IR BROKKOLINI SALOTOS
4 porcijos
1 porcija – 439 kcal
Reikės:
3 vnt. (apie 600 g) vištienos filė
2 kekių brokkolini
250 g marinuotų pievagrybų
45 g sutarkuoto sūrio: Pecorino arba Džiugo
2 šaukštų skrudintų kedro riešutų
2 šaukštų balzaminio acto
juodųjų pipirų
PARUOŠIMAS:
1. Ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių apkepti vištieną (apie 3-5 min.).
2. Pasūdytam vandenyje išvirti brokkolinį.
3. Supjaustyti vištieną 1 cm storio griežinėliais.
4. Visus ingredientus sudėti į lėkštę, įpilti balzaminio acto, pagardinti pipirais ir lengvai išmaišyti.
P.S. Originaliame recepte į salotas dar dedama 150 g šoninės (pancetta).
ARBŪZINIŲ RIDIKĖLIŲ SALOTOS
Reikės:
1 didelio arbūzinio ridikėlio
1 mažo svogūno
1/3 puodelio (80 ml) apelsinų sulčių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1/2 arbat. šaukštelio jūros druskos
1/2 arbat. šaukštelio šviežiai maltų pipirų
2 šaukštų obuolių acto
lašelio ryžių vyno acto (priduoda aštriai saldaus skonio).
PARUOŠIMAS:
Ridikėlius ir svogūną supjaustyti griežinėliais. Permaišyti, įdėti likusius ingredientus, viską gerai išmaišyti ir palikti nakčiai šaldytuve. Paruošta!
GELTONIEJI BUROKĖLIAI SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS
2 porcijos
Reikės:
4-6 vid.dydžio geltonų burokėlių
2 neluptų skiltelių česnako
1 valg. šaukštų alyvų aliejaus
4 valg. šaukštų raudono vyno arba raudono vyno acto
4 valg. šaukštų kapotų svogunų (baltos dalies)
3 valg. šaukštų kapotų kalendrų lapų
2 valg. šaukštų skrudintų ir susmulkintų graikinių riešutų
Druskos, pipirų
PARUOŠIMAS:
Išvirti burokėlius kartu su česnaku. Išvirtus burokėlius supjaustyti griežinėliais.
Atskirai paruošti česnakinį padažą: sutrinti virtą česnaką, pridėti alyvų aliejaus, raudonojo vyno acto. Viską gerai išmaišyti.
Graikinius riešutus paskrudinti keptuvėje apie 10 minučių.
Užpilti burokėlių griežinėlius padažu, pabarstyti svogūnais, kalendra, druska, pipirais. Papuošti graikiniais riešutais.
Gali būti valgoma kaip salotos ar atskiras patiekalas.
PASTABA: vietoj geltonų burokėlių galima naudoti ir raudonuosius.
SKANAUS!