Daiva_Pipiraite

 

“Dietologė Daiva Pipiraitė teigia, jog faršo kaloringumas priklauso nuo mėsos rūšies ir to, kiek papildomai įdedama riebalų. Įprastai kiaulienos faršas yra pats riebiausias – jam gaminti ir mėsa naudojama riebesnė, įdedama papildomai riebalų. Dėl to jis maišomas su jautienos faršu – tuomet pagerinamos skoninės savybės, būna mažiau riebu“, – sako D. Pipiraitė. Lyginant faršą ir nemaltą mėsą, dietologė labiau rekomenduoja gryną mėsą. Nusprendusiems rinktis faršą, D. Pipiraitė siūlo mėsą susimalti patiems – taip bus išvengiama papildomo riebalų ir įvairių priedų įmaišymo, įprasto ruošiant mėsą parduotuvių lentynoms. Toks produktas bus ir sveikesnis, ir naudingesnis organizmui.

Tiems, kurie nori numeti svorio, dietologė pataria rinktis paukštienos krūtinėlės maltą mėsą bei išmėginti sriubą su faršo kukuliais. Vištienos arba kalakutienos krūtinėlę reikia sumalti, pagardinti pipirais, druska, suformuoti kukulius ir įdėti į mėgstamą pasirinktų daržovių sriubą – būtent taip panaudojant faršą priaugti papildomų kilogramų rizika yra mažiausia lyginant su kitais įprastais faršo patiekalais. D. Pipiraitė teigia, kad ypač šis patiekalas tinkamas besilaikantiems sumažinto kaloringumo dietos ar besistengiantiems sulieknėti.” (Delfi.lt)

VISAS STRAIPSNIS